500 - Internal server error.

500 - Internal server error.

There is a problem with the resource you are looking for, and it cannot be displayed.


Home Books Useful Κερδίστε χρήματα Hotels Music Ειδήσεις e-shop



ΑΓΚΥΡΟΒΟΛΙΟ
 


Κόμποι που πρέπει να γνωρίζετε

Από τα πολύ παλιά χρόνια οι ναύτες φημίζονταν για την ειδικότητα τους να κάνουν τους κατάλληλους κόμπους για κάθε περίσταση.
Ο σύγχρονος λάτρης των σκαφών και της θάλασσας δεν είναι υποχρεωμένος να τους γνωρίζει όλους, αλλά όποιους ξέρει, πρέπει να τους κάνει με κλειστά μάτια. Με τη βοήθεια των εικόνων του βιβλίου και ένα κομμάτι σπόγγου, εξασκηθείτε μόνοι στο σπίτι σας.
Ένας ναυτικός κόμπος είναι απλός για να γίνει εύκολος στο λύσιμο και σίγουρος όταν χρειάζεται να ανταποκριθεί στην περίπτωση, εκτός βέβαια αν το σχοινί είναι φθαρμένο. Ελέγχετε συχνά την κατάσταση των σχοινιών σας. Καθαρίζετε τα, πλύντε τα και αλλάξτε τα όταν φθαρούν, πριν να είναι πολύ αργά.
Θα ριψοκινδυνεύετε χωρίς λόγο αν «δένετε» το σκάφος με ακατάλληλα σχοινιά. οικονομίες τέτοιου είδους μπορεί να σας στοιχίσουν κάποτε το ίδιο το σκάφος σας.
Κάνετε καλούς κόμπους με καλά σχοινιά, θα κοιμάστε ήσυχοι.


ΝΑΥΣΙΠΛΟΪΑ: ΜΑΝΟΥΒΡΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΡΜΙΣΗ

Για να χειριστεί κανείς ένα μηχανοκίνητο σκάφος μέσα στο λιμάνι τόσο καλά, όσο και στην ανοιχτή θάλασσα, θα πρέπει να λάβει υπόψη του τον άνεμο και τα ρεύματα σε σχέση με το βήμα του έλικα και την ταχύτητα του σκάφους. Αυτά μπορεί να προκαλέσουν κάποια απογοήτευση στους αρχάριους, αλλά είναι απαραίτητο να τα μάθουν.
Άσχετα με τις εξετάσεις για το δίπλωμα, που αναφέραμε στο μάθημα 4, πρέπει να εξασκηθείτε μόνοι σας αρκετές φορέα, διότι διαφορετικά θα σας φάνουν δύσκολα τα πράγματα μέσα στο πολυσύχναστο λιμάνι, όπου θα χρειασθεί να κάνετε μανούβρες.
Όπως και στο δρόμο με το αυτοκίνητο, έτσι και εκεί δεν πρόκειται να σας «χαριστεί» κανένα λάθος.
Προσοχή:
Το πίσω μέρος είναι εκείνο που στρίβει
Ο κινητήρας του σκάφους είναι τοποθετημένος στο πίσω μέρος, όπως σε ορισμένα αυτοκίνητα, αλλά εκείνο που διαφέρει είναι τα σύστημα κατεύθυνσης που βρίσκεται στο ίδιο μέρος.
Αυτό το γεγονός έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού ένα σκάφος στρίβει με το πίσω μέρος (πρύμνη) διαγράφοντας μάλιστα μ' αυτό μεγαλύτερο κύκλο στροφής απ' ότι με το μπροστινό (πλώρη). Πρέπει, λοιπόν, να είστε προσεκτικοί για να αποφύγετε κάποιο εμπόδιο, μια σημαδούρα, ένα τεντωμένο αγκυροβόλιο δίπλα από το οποίο θα χρειασθεί να περάσετε ή για να στρίψετε σε μια γωνία της αποβάθρας κ.λπ. Προσέξτε πολύ να μη χτυπήσετε με την πρύμνη ένα εμπόδιο που έχετε αποφύγει με την πλώρη. Γι’ αυτό πρέπει να γνωρίζετε την ακτίνα του κύκλου στροφής του σκάφους σας.
Το σημείο γύρω από το οποίο γυρίζει δεν βρίσκεται πάντα ακριβώς κάτω από την πλώρη, αλλά συνήθως στο ύψος του 1/4 του μήκους του σκάφους (αρχίζοντας το μέτρημα από εμπρός).
Πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι όσο πιο γρήγορα τρέχει το σκάφος σας ή πιο απότομα παίρνει μια στροφή, τόσο αυτό το κέντρο περιστροφής μετατοπίζεται προς τα εμπρός. Το φαινόμενο αυτό παρουσιάζεται επίσης και μετά από μια ελάττωση της ταχύτητας, όταν σταματάει το πλανάρισμα του σκαριού.

Μάθετε το σκάφος σας, τις αντιδράσεις του, την ταχύτητα του
Ένα φουσκωτά ή ένα μικρό DINGHY οδηγείται με τη λαγουδέρα του εξωλέμβιου κινητήρα.
Γυρίζοντας το «σκρίπ» του γκαζιού, αυξομειώνετε την ταχύτητα του. Έτσι μ' ένα μόνο χέρι διευθύνετε αλλά και διαλέγετε την ταχύτητα του σκάφους σας.
Για ιπποδυνάμεις όμως μεγαλύτερες από 35-40 ίππους, αυτού του είδους η οδήγηση γίνεται επικίνδυνη. Έτσι υπάρχει ένα σύστημα κατεύθυνσης που βρίσκεται σε κάποια απόσταση απ' τον κινητήρα.
Τα σκάφη ψαρέματος - αναψυχής διαθέτουν συνήθως μια μπάρα, όπως τα ιστιοφόρα, που ενεργεί απευθείας στο πηδάλιο. Πρέπει να συνηθίσει κανείς τη χρήση μιας τέτοιας μπάρας την οποία θα πρέπει να σπρώχνει δεξιά για να πάει το σκάφος αριστερά και τα αντίστροφο.
Η κίνηση του χεριού βρίσκει άμεση ανταπόκριση στην περίπτωση εξωλέμβιου κινητήρα και λιγότερο στα σκάφη με εσωλέμβιο.
Όποιος κι αν είναι ο τύπος του κινητήρα και του συστήματος διεύθυνσης ένα σκάφος αντιδρά καλύτερα στην απόκλιση που δίνετε στη μπάρα, αν κινείται με τη δική του ταχύτητα και όχι παρασυρόμενο από ένα ρεύμα.
Για το λόγο αυτό, στα ποτάμια προτεραιότητα έχει το σκάφος που «κατεβαίνει» με το ρεύμα και όχι εκείνο που πηγαίνει κόντρα σ' αυτό.
Σ' ένα μηχανοκίνητο σκάφος η προς τα πίσω πορεία (ανάποδα) δεν είναι πολύ απλή υπόθεση. Σ' αυτήν ακριβώς τη φάση θα πρέπει να γνωρίζετε καλά τις αντιδράσεις του σκάφους σας.
Μ' ένα εξωλέμβιο ή έσω-εξωλέμβιο (Z-DRIVE) κινητήρα το «ανάποδα» είναι πολύ πιο εύκολο απ' ό,τι σ' ένα εσωλέμβιο κινητήρα με άξονα απευθείας μετάδοσης. Αξίζει αληθινά τον κόπο να ζητήσετε από κάποιον έμπειρο να σας δείξει τον τρόπο πώς να κάνετε μανούβρες για προσόρμιση με την πρύμνη. Κι εσείς θα πρέπει να την επαναλάβετε αρκετές φορές.
Στά μικρά σκάφη οπού ο εξωλέμβιος κινητήρας φαίνεται απ' τη θέση του κυβερνήτη, η πορεία προς τα πίσω γίνεται αρκετά εύκολα.
Τα πράγματα γίνονται λίγο πιο δύσκολα στα RUNABOUTS, DAY-CRUISERS και CABIN-CRUISERS στα οποία ο προσανατολισμός της μετάδοσης Z-DRIVE δεν είναι ορατός από τη θέση του κυβερνήτη.
Γι' αυτό το λόγο ένας δείκτης της γωνίας του τιμονιού μπορεί να τοποθετηθεί στον άξονα του συστήματος κατεύθυνσης, κάτω από το τιμόνι. Επίσης μπορεί να τοποθετηθεί και στα ταμπλό με τα όργανα ελέγχου ένας τέτοιος δείκτης.
Μ' αυτού του είδους την προώθηση, θα πρέπει να γνωρίζετε καλά τη στροφή γύρω από τον άξονα που οφείλεται στην περιστροφή του έλικα και να τη χρησιμοποιείτε στις μανούβρες προσόρμισης.
Η περιστροφική κίνηση του έλικα έχει βασικά προωθητική επίδραση επί του σκάφους, αλλά και τείνει να μετατοπίσει την πλώρη του σε αντίθετη κατεύθυνση απ' εκείνη που γυρίζει. Έτσι, πρέπει να λαμβάνετε υπόψη σας αυτό το φαινόμενο μετατόπισης και τους ελιγμούς για την προσόρμιση.


 

προσάραξη
που και πότε αγκυροβολούμε
άγκυρες
αλυσίδα και παλαμάρι
remetzo
χειρισμός άγκυρας
προκυμαία
κόμποι



Προηγούμενη σελίδα - Κεντρική σελίδα - Κατάλογος